Entrevista a Andreu Simon, guanyador de quatre edicions de la Cursa de l'Alba

28-03-2018

Andreu Simón, campeón de cuatro ediciones de la Cursa de l'Alba y líder de la Copa de España de Carreras por Montaña en Línea FEDME - Gran Premio Tuga, tras ganar el Trail Cara los Tajos

 

S'apropa cada vegada més la Cursa de l'Alba i la Marató de Montserrat i quina millor manera de conèixer la cursa i compartir l'experiència d'Andreu Simón. Aquest jove atleta, que ja compta amb 4 victòries a la Cursa de l'Alba, destaca la bellesa i diversitat del Parc Natural del Montserrat així com el cim de Sant Jeroni, un punt de trobada amb altres atletes. 

Què trobes en aquesta cursa que no tinguin les altres?
El fet de poder córrer a Montserrat que és una muntanya màgica aquí a Catalunya, en un entorn que és un parc natural, és una carrera que disposa de trams de tots els tipus, des de zones tècniques, trams de córrer, és una carrera que per a mi és mítica i al calendari català és una clàssica.

Recordes alguns moments especials durant la carrera?
És una carrera que he intentat fer durant molts anys consecutius i recordo el cim de Sant Jeroni que és el punt més alt de la cursa, és un tram que coincideixes amb altres corredors que estan pujant fins al cim. Ho recordo molt bonic, per què et trobes a amics que també estan competint, amb gent que t'anima, o tu al mateix temps. I després el fet d'acabar aquí un diumenge al poble de Collbató on hi ha força ambient. És una carrera que per a mi reuneix moltes de les bases per fer una gran carrera.

Algun consell per als participants?
És una carrera que el terreny ja ho veiem, és molta pedra i cal tenir en compte el desgast muscular sobretot en la baixada perquè no hi ha descans, no hi ha un tram que sigui molt fàcil de córrer sinó que hi ha trams que són bastant tècnics. A la marató en aquest cas tenim la sort que hi ha alguns quilòmetres per pista que això facilita el descas. És una aventura que jo animo a participar-hi.

Animaries a la gent a participar a la Marató de Montserrat?
Sí, sense cap dubte, la Marató és una cursa de poder ser-hi i córrer 42 quilòmetres a la muntanya de Montserrat és un recorregut que està molt ben trobat, manté l'essència de la cursa de l'Alba, però a més li suma la dificultat d'una carrera tècnica. És una carrera que espero poder fer aviat.

No t'ho pensis més i deixa't enamorar per la muntanya de Montserrat.
Inscripcions disponibles a la pàgina oficial de Ticketoci

 
Entrevista a Andreu Simon, guanyador de quatre edicions de la Cursa de l'Alba